luni, 11 aprilie 2011

Made in Romania

Pe data de 30 10 2010 am fost surprins cu camera video postata pe DN 7 pe raza localitatii Sacamas in Judetul Hunedoara fara Rovinieta, pe vremea acea inca eram intr-un mod oarecum naiv hotarat sa nu imi achizitionez aceasta rovinieta si asta din doua motive: 1. pentru ca aceasta rovinieta nu este justificata, neavand si drumuri pe care sa circulam intr-un mod decent si sigur si 2. pentru ca fiind o persoana cu handicap gradul I sunt "protejat" din acest punct de vedere potrivit legii 448 din 2006, sau cel putin asa ar trebui sa fie intr-un stat sanatos si normal ceea ce din nou la noi in Romania nu e cazul!

Cu toate astea in luna Noiembrie 2010 am achizitionat aceasta rovinieta fara sa stiu la acel moment ca eram deja sub proces verbal pasibil de amenda.

Acum la 01 Aprilie (oarecum ca o gluma) primesc in posta de la un agent al companiei nationale de autostrazi si drumuri, o instiintare de plata, oarecum mototolita si sifonata sub forma de foi A4 prinse cu o agrafa, nu tu plic, nu tu scrisoare recomandata cu semnatura de primire, nu tu stampila, data de predare modificata adhoc pe genunchi cu pixul, datele de identificare ale martorului (absolut obligatorii) absente, una peste alta un "document" la fel de bine structurat si fundamentat ca insasi compania in discutie.

Ca un cetatean responsabil ce ma aflu, cu frica si respect pentru bratul legii ma afisez in termen de 48 de ore la ghiseul de plati, nu vreau sa platesc dublul sumei adica 250 de Roni asadar insist sa fac plata si sa ma scap de-o grija, dar...surpriza! Cetateana cu incasatu' ma acuza dojenitor ca am modificat data instintarii, imi atrage atentia ca "documentu" nu este parafat corespunzator potrivit legii iar ea nu poate sa incaseze o astfel de aberatie juridica.

Oarecum rusinat si cu coada intre picioare, umilit si spumegand de nervi, proferand in gand blesteme grele spre o anumita institutie imi iau hartzogaria si fac stanga imprejur.

Cu toate ca am trimis un mail companiei nationale de autostrazi si drumuri, nu am primit nici un raspuns, sincer nici nu ma asteptam sa o faca dar domnilor, sa faceti drumuri am inteles, nu sunteti capabili, sa le intretineti pe cele actuale...nici atat, dar sa eliberati si sa trimiteti o instiintare de plata sunteti in stare?

Considerati retoric.