marți, 8 aprilie 2008

Credite auto fara dobanda pentru persoanele cu handicap

Persoanele cu handicap grav şi accentuat pot beneficia de credit fără dobândă, pentru cumpărarea unui autoturism. Dobânda este suportată din bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH).
Beneficiază de această facilitate şi familia sau persoana care are în îngrijire un copil cu handicap grav ori accentuat. Daniela şi Valentin au făcut un astfel de credit şi şi-au achiziţionat un autoturism în valoare de 6.200 de euro.
Primul pas pe care trebuie să-l faceţi în dobândirea unui astfel de credit este să depuneţi o cerere la ANPH pentru aprobarea plăţii dobânzii. Contractul privind angajamentul de plată al dobânzii se obţine în 5 zile lucrătoare pentru cei din Bucureşti şi în 15 zile lucrătoare pentru provincie.
Odată acceptată cererea, puteţi merge la bancă cu documentele necesare obţinerii creditului: certificate de handicap şi adeverinţa ANPH referitoare la acordul plăţii dobânzii.
Beneficiarul trebuie să plătească rata creditului cu minimum 4 zile înainte de scadenţă şi se va prezenta lunar la ANPH cu dovada de plată. În cazuri extreme dovada se poate face şi prin fax sau e-mail. Ulterior, ANPH va achita dobânda aferentă creditului direct în contul clientului, în termen de 4 zile lucrătoare.
Eu tocmai am reusit sa imi achizitionez un autoturism in acest sistem, pentru nelamuriri postati pe blog si voi aduce lamuriri...