vineri, 17 iulie 2009

ANPH vs. DGASPC

ANPH se 'spala pe cap' de dosarele persoanelor cu dizabilitati creditate pasand responsabilitatea si corhoada spre DGASPC-uri, dar uita sa trimita spre acestia si metodologia...
Citez:...referitor la transferul dosarelor privind angajamentul de plată a dobânzilor aferente creditelor obţinute în baza art. 27 din Legea 448/2006, de la ANPH la DGASPC-uri:
"În perioada 06.07.2009 – 10.07.2009, dosarele privind angajamentul de plată a dobânzilor aferente creditelor obţinute în baza art. 27 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se vor transfera la Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene sau locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, iar plata acestora se va se suporta din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

Pentru dosarele aflate în plată, dovezile privind plata la scadenţă a ratelor creditului se vor depune la Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene sau locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti."
Ca un cetatean model ce sunt si pregatit sa respect intr-u totul angajamentele de plata stipulate prin contract ma conformez si telefonez DGASPC Arad ca sa lamuresc aspectul nou aparut...imi raspunde o duduie oarecum surprinsa de discutia in care se afla dar care spre uimirea mea pastreaza o nota de decenta si amabilitate in a ma 'servi' (spre deosebire de cei de la ANPH Bucuresti.
Imi spune uluita ca dosarele celor creditati au ajuns la sucursala DGASPC Arad dar ca metodologia au 'omis' sa o trimita, in consecinta nu stiu cum sa opereze cu dovezile de plata primite si sa revin cu un telefon la inceputul saptamanii, asadar voi reveni si eu cu un post suplimentar cand voi sti mai multe detalii, dar intre timp reamintesc ANPH si DGASPC ca in contract exista o nota prin care zice asa: 'dovada de plata va fi trimisa cu minim 5 zile inainte de data scadenta', daca DGASPC-urile nu vor fi in masura sa primeasca dovezile de plata cu 5 zile inainte de data scadenta datorita si din cauza ANPH cine va plati dobanda si ponoasele?
PS. A nu se considera intrebarea retorica...