miercuri, 27 octombrie 2010

Miracol?!


S-a ridicat in picioare dupa 23 de ani de paralizie...

"Caz incredibil in SUA, unde o femeie care a fost paralizata de la brau in jos, timp de 23 de ani, a inceput sa mearga.

Cantareata de Gospel Delia Roman Knox, de 48 de ani, a fost dependenta de scaunul cu rotile mai bine de doua decenii. Aceasta a ramas paralizata in urma unui accident de masina - a fost lovita in plin de un sofer beat.

Delia s-a resemnat cu boala sa, insa nu a renuntat nicio clipa sa creada in miracole. Iar credinta i-a fost rasplatita: Dupa 23 de ani de paralizie, femeia s-a ridicat in picioare si a reusit chiar si sa mearga, scena intamplandu-se in mijlocul a sute de oameni prezenti la o adunare religioasa din Alabama."


Oare chiar sa fie vorba de un miracol? Traind in scaunul rulant de mai bine de 12 ani stiu bine ce implica o astfel de afectiune si nu pot sa nu fiu pragmatic si realist...chiar daca minunea se intampla, muschii atrofiati, echilibrul pierdut si slabiciunea evidenta ar fi impiedicat-o sa se ridice in picioare instantaneu, dar probabil minunea e undeva la granita dintre progresul medicinei, munca recuperatorie si dorinta incredibila de a merge din nou, un amalgam destul de mare incat sa creeze minuni.

Primul centru de tratament cu celule stem din România?!

"Grupul Indian Concorde Gruppe GmbH va face o investiție de 50 milioane de euro pentru a construi primul centru de cercetare și tratament cu celule stem din România, în localitatea Adunații Copăceni din județul Ilfov. Centrul va fi administrat și operat de compania americană Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3. Finanțarea a venit din fonduri proprii, de la investitori privați, de la comunitatea europeană și investitori instituționali. Centrul va avea o suprafață de peste 18.000 m2 și facilități de tratament de peste 42.000 m2.

Grupul Concorde și compania Healthcare of Today sunt decise să implementeze în România cea mai bună biotehnologie de care dispune comunitatea medicală în acest moment."

Sa speram ca se va realiza si nu va fi doar un alt proiect esuat...!