miercuri, 20 octombrie 2010

Boc reduce ajutoarele pentru persoanele cu handicap

Pe acelasi principiu criminal, misel, jalnic si pueril...sa taiem de la saraci, batrani, copii si bolnavi dau citire urmatoarelor...

"Executivul condus de Emil Boc pregateste o ordonanta de urgenta, prin care va taia din banii cuveniti persoanelor cu handicap. Asfel, potrivit documentului obtinut de jurnalistii de la "Jurnalul National",Guvernul va taia indemnizatiile primite de persoanele cu handicap si le înlocuieste cu sume derizorii fixe. In cazul persoanei cu handicap care nu realizeaza venituri, va primi o indemnizatie lunara de 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat si 35 de lei pentru handicap mediu; în cazul persoanelor cu handicap care realizeaza venituri, indemnizatiile se acorda astfel: 205 lei pentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat si 20 de lei pentru handicap mediu.

Se vor taia de la 1 ianuarie 2011 si indemnizatiile acordate persoa nelor care îngrijesc handicapati, care sunt în prezent de 400 de lei lunar. OUG "pentru adoptarea unor masuri în domeniul social, precum si pentru modificarea unor acte normative" prevede abrogarea unor texte de lege care acordau ajutoare sociale pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic în regimul comunist. Astfel,se elimina scutirea de la plata abonamentului telefonic si de la plata abonamentului radio-tv pentru veteranii de razboi, iar persecutatii politic pierd, pe lânga asta, si dreptul la gratuitate pe transportul în comun, dar si la CFR."

Sa traiasca!