vineri, 17 martie 2017

De belit...ochii

Ma consider o persoana perseverenta, toleranta, rabdatoare, decenta, cu bun simt si simtul umorului dezvoltat, uneori cu prea mult bun simt, incat de multe ori cei ce nu ma cunosc au tendinta sa confunde acest bun simt cu altceva (nu e cazul) ! Chiar daca ultimele mele doua experiente (unicele) cu clinica privata Laser System nu au fost din cele mai bune, datorita circumstantelor si oarecum "fortat de situatie" (medicul meu oftalmolog fiind in concediu) am hotarat sa le mai dau o sansa, asadar mi-am facut o programare telefonica (pentru ieri). La ora stabilita in "fisa" de programare m-am prezentat la locatie, in fata cabinetului lume si tara, chiar daca clinica pare curata si civilizata, atmosfera de spital Judetean ma izbeste din plin, experientele din belsug anterioare ma fac intolerant si sensibil la atmosfera de spital, inghit in sec si cu un mare nod in gat ma "asez" la coada ce se insira pe culoar intrebandu-ma cu un oarecare regret tardiv si retoric de ce naiba o mai fiind nevoie de programare daca tot se intra pe principiul "primul venit primul servit" ?!
Imi inghit frustrarea si ma dojenesc in gand pentru alegerea facuta, dau sa intreb ceva cand se deschide usa cabinetului si o voce pitigaiata, antipatica imi stiga numele. Intru si sunt "luat in primire" cu un neaos dar sanatos "mai baiete", doctorul, o sa ii dau si numele Dr. BABUȚ CASIAN - Medic primar oftamolog (conform Laser System), nu are nici o treaba cu politetea, codul bunelor maniere ii este complet strain, ma dojeneste (pe mine si pe tatal meu) sa nu ii intram in "spatiul de lucru", ni se adreseaza pe un ton superior, autoritar si expeditiv...satul si obosit de atatia ani de mojicie si lipsa de respect impamantenite prin spitalele din sistemul medical de stat, dau sa ii aduc aminte ca ne aflam totusi intr-o clinica privata unde respectul, grija si atentia pentru pacient ar trebui sa primeze, dar omul e evident mult prea obisnuit cu acest comportament vizavi de pacienti incat sa mai schimbe ceva acum la batranete, chiar si de "dragul" cutumelor ce ar trebui impuse de o clinica privata !
Ma invita sa ma dau jos din scaunul rulant si sa iau loc pe scaunul de consultatie, moment in care simt ca da sa imi crape o vena, ii explic ca "traumatism vertebro medular" dar nu pare sa inteleaga sau sa ii pese...! Intr-un final ma consulta iar cand cer o explicatie medicala a ceea ce se intampla cu ochii mei imi spune un banc cu Florin Piersic, ceva cu "moartea care vine sa te ia", casc ochii mari chiar daca ma dor si ustura teribil dar nu inteleg nimic, morala chiar daca ma depaseste ar fi trebuit sa fie "crede si nu cerceta" !? Imi prescrie tratamentul pe reteta si plec bujbec spre ghiseul de plati al clinicii la fel de nelamurit si ingrijorat de starea de sanatate a ochilor mei ca si inainte de a ma prezenta la consult.
Achit taxa de consult (fara tragere de inima ce-i drept) si solicit, desigur, bon fiscal, mi se comunica din nou pe un ton superior intepat ca daca doresc bon fiscal sa ma reintorc la cabinet si sa ii solicit bon medicului care m-a cosutat (ceeeeee sa faaac bah ?) ! Umilit, "batut" si cu banii luati, ma iau si plec jurand pe mama lu' tata lu' Hipocrate ca nu ma voi intoarce niciodata, niciodata, dar niciodata spre consult la clinica Laser System !