vineri, 8 aprilie 2011

Taxa auto este ilegala!

"Taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României, arată Curtea de Justiţiei a Comunităţilor Europene, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti.

“Taxa de poluare introdusă de România, impusă maşinilor la prima lor înregistrare în România, contravine legislaţiei Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima înmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul şi punerea în circulaţie a maşinilor second-hand cumpărate în alte state membre”, se precizează într-un comunicat de presă al Curţii de Justiţie a Comunităţii Europene (CEJ) dat publicităţii joi, preluat de Realitatea.net.

Taxa de poluare care trebuie achitată la prima înmatriculare în România a autovehiculelor second-hand cumpărate din alte state membre are ca efect descurajarea importului în România de maşini second-hand cumpărate din alte state membre, potrivit deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Curtea a constatat că “regimul de impozitare instituit prin reglementarea română nu face vreo deosebire nici între vehicule în funcţie de provenienţa lor, nici între proprietarii acestor vehicule, în funcţie de cetăţenia sau naţionalitatea lor”.

Astfel, taxa este datorată independent de cetăţenia sau naţionalitatea proprietarului vehiculului, de statul membru în care acest vehicul a fost produs şi de faptul că vehiculul a fost cumpărat pe piaţa naţională sau importat. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunt întrunite condiţiile unei discriminări directe, un impozit intern poate fi indirect discriminatoriu din cauza efectelor sale, potrivit CJUE."


Astfel si eu ma gandesc foarte serios sa dau in judecata statul roman pentru a-mi recupera cei 1200 de Euro platiti pentru inmatriculare in anul 2008, precedentul pentru a castiga exista, cadru legal international exista...!

Ce este Tetraplegia !?

Tetraplegia este paralizia care afecteaza simultan toate cele patru membre. Tetraplegia consta in pierderea completa a miscarilor membrelor; daca paralizia nu este decat partiala (pareza), se vorbeste de tetrapareza sau de cvadripareza. tratamentul este cel al cauzei atunci cand aceasta exista si cand leziunile nervoase nu sunt ireversibile. De altfel, exista unele posibilitati de tratament simptomatic sau paliativ, ca reeducarea, pentru a diminua consecintele handicapului.