joi, 11 martie 2010

Dezinformare

Si pentru ca presa de scandal din mioritica noastra tara e intr-o continua si perpetua dezimformare, intr-o continua si perpetua cautare de senzational, senzational care vinde, capteaza atentia dar care de cele mai multe ori e mistificat, denaturat, distorsionat...un exemplu edificator si de moment ce are stransa legatura cu situatia mea e ziarul Cancan, un articol aparut recent in respectivul tabloit publica cu titlu mare si vizibil cum ca eu as merge din nou, din pacate complet neadevarat, nu ca nu mi-as dori cu fiecare celula ce inca mai vibreaza ca acest titlu sa sublinieze realitatea mi-e teama ca mai am mult de lucru pana in acel punct!

E inadmisibil dar din pacate posibil cum cineva isi deroga dreptul de a minti cu nerusinare pe seama ta fara nici o tresarire si remuscare doar ca sa vanda cat mai mult si fara sa se gandeasca catusi de putin ca aceste minciuni pot crea repercursini si reverberatii grave si pentru toate astea eu as fi perfect indreptatit sa actionez respectiva "fituica" in instanta.

Am sa postez in cele ce urmeaza articolu brut, interviul oferit corespondentului local Cancan Paula Bulzan...

"1. Reporter: Cum ai folosit banii castigati (x euro pentru operatie, x euro pentru recuperare)

Raspuns: Banii castigati la "Dansez pentru tine" in suma de 50 de mii de euro au fost cheltuiti in folos medical/recuperator in felul urmator: 25 de mii de euro operatia in china+transport+cheltuieli de drum post si pre china, 5500 de euro bicicleta medicala pe care si acum o detin si o folosesc, iar restu recuperare si laseropunctura la clinica din Franta, plus recuperare in tara.

2. Reporter: Cum ai continuat sa te recuperezi dupa ce s-au terminat banii aia.

Dupa ce banii castigati la dansez pentru tine s-au epuizat am continuat recuperarea din surse proprii pana practic a devenit imposibil mai ales cand guvernul a decis sa reduca drastic din subventiile persoanelor cu dizabilitati, a inceput sa devina un lux chiar si simpla si banala subzistenta.

3. Reporter: De cati bani ai mai avea nevoie ca sa iti vezi visul implinit (daca mai e nevoie de o operatie, sau daca e nevoie doar de recuperare).

Banii intotdeauna au fost si vor fi o problema mai ales acum in vremuri de recesiune cand fiecare euro e bine strans, calculat si scump la vedere, nimeni nu se mai grabeste sa se implice in ajutarea unui caz medical, social, etc. Pentru propria mea recuperare medicala probabil va fi o lupta permenanenta cate zile voi mai trai si intentionez asa cum de altfel am mai si declarat sa fac tot ce imi sta in putinta sa ajung acolo unde imi doresc indiferent cat de mult ar costa sau cat de mult ar dura!

4. Reporter: Care sunt rezultatele vizibile, in urma operatiei si recuperarii (daca te misti mai bine, etc,. stii tu).

Rezultatele sunt cele care se stiu si intre timp din cauza intreruperii tratamentului si recuperarii nu au mai intervenit schimbari si imbunatatiri vizavi de contitia mea clinico medicala. Vezi ( http://dani-walkagain.blogspot.com/2008/01/primele-progrese.html )

5. Reporter: Cateva cuvinte despre noua ta afacere...

Si pentru ca niciodata nu ne-a stat in fire sa stau cu mana intinsa si asa cum pentru banii castigati la "Dansez pentru tine" am preferat sa luptam si sa imi castig in mod cinstit dreptul la viata si la speranta asa am decis si in acest an sa o apuc pe un drum al muncii si al responsabilitatii imense infiintand o compania ce se ocupa cu Programarea, Promovarea, Administrarea & Grafica web (vezi http://www.webinvent.ro/), asa cum Carmen (Dana) a deschis in Bucuresti un Cabinet de tratament corporal (vezi http://www.yinyangconcept.ro/), prin asta sper sa imi asigur o oarecare independenta financiara care sa imi permita sa imi reiau recuperarea si tratamentul intrerupt din motive financiare. 12 ani petrecuti in fata calculatorului imi asigura cunostintele si bagajul necesar incat sa transform Versus Web Infent in ceva profitabil si de bun simt, asadar ii astept pe toti cei ce considera ca au nevoie de serviciile mele pe site pentru informatii suplimentare.

6. Reporter: Si, evident, un mesaj pentru concurentii de la noua editie a Dansez pentru tine.

Ce pot sa le transmit, risc sa devina stereotip si nu as dori asta, dar le spun chiar daca ei o stiu deja, sa lupte mereu chiar si atunci cand pare greu, uneori chiar imposibil sau fara rost si mai devreme sau mai tarziu rezultatele nu vor inceta sa apara, multa bafta noilor concurenti in cea de-a 9-a editie "Dansez pentru tine"!"

Ce a iesit se poate vedea in articolul cancan, dar dincolo de toate astea ce ma doare cel mai mult e ca rautatea colectiv/nationala depaseste orice limita de uman si compasiune ce ar trebui sa ne anime, rautatea, inconstienta, usurinta si virulenta cu care unii posteaza ma inspaimanta. Mie personal mi-ar fi rusine de mine, mi-ar fi rica de mania lui D-zeu, de mania destinului care se poate razbuna oricand, in orice clipa si care mi-ar putea intoarce universul pe dos dandu-mi sa gust din propriul venin, sa fereasca d-zeu pe toata lumea!

Scria cineva intr-un mesaj, plin de ura maladiva, numindu-ma mincinos vizavi de suma declarata cheltuita pe bicicleta achizitionata in 2007, voi posta in acest sens si ca sa intaresc cele spuse factura de achizitie a respectivei biciclete si ii invit pe carcotasi sa se intereseze direct la firma care le distribuie, care erau preturile acum 3 ani si asta chiar si pentru ignorantii care habar nu au pe ce planeta se afla dar se trezesc sa umple de bale spurcate blogurile tabloidelor de scandal.

Un comentariu:

mirela spunea...

Lasa lumea rea sa comenteze, ei nu s in locul tau. Si pana la urma ce ii intereseaza pe ei ce ai facut cu banii....pana la urma s banii tai si faci ce vrei cu ei.
Bafta la recuperare