vineri, 29 octombrie 2010

Facelift

Si pentru ca dupa dupa 4 ani de la infiintare walkagain merita o identitate vizuala unica si originala, vin in intampinarea vizitatorilor si cititorilor cu un nou aspect grafic care sper sa fie de bun augur...!

miercuri, 27 octombrie 2010

Miracol?!


S-a ridicat in picioare dupa 23 de ani de paralizie...

"Caz incredibil in SUA, unde o femeie care a fost paralizata de la brau in jos, timp de 23 de ani, a inceput sa mearga.

Cantareata de Gospel Delia Roman Knox, de 48 de ani, a fost dependenta de scaunul cu rotile mai bine de doua decenii. Aceasta a ramas paralizata in urma unui accident de masina - a fost lovita in plin de un sofer beat.

Delia s-a resemnat cu boala sa, insa nu a renuntat nicio clipa sa creada in miracole. Iar credinta i-a fost rasplatita: Dupa 23 de ani de paralizie, femeia s-a ridicat in picioare si a reusit chiar si sa mearga, scena intamplandu-se in mijlocul a sute de oameni prezenti la o adunare religioasa din Alabama."


Oare chiar sa fie vorba de un miracol? Traind in scaunul rulant de mai bine de 12 ani stiu bine ce implica o astfel de afectiune si nu pot sa nu fiu pragmatic si realist...chiar daca minunea se intampla, muschii atrofiati, echilibrul pierdut si slabiciunea evidenta ar fi impiedicat-o sa se ridice in picioare instantaneu, dar probabil minunea e undeva la granita dintre progresul medicinei, munca recuperatorie si dorinta incredibila de a merge din nou, un amalgam destul de mare incat sa creeze minuni.

Primul centru de tratament cu celule stem din România?!

"Grupul Indian Concorde Gruppe GmbH va face o investiție de 50 milioane de euro pentru a construi primul centru de cercetare și tratament cu celule stem din România, în localitatea Adunații Copăceni din județul Ilfov. Centrul va fi administrat și operat de compania americană Healthcare of Today prin intermediul grupului SK3. Finanțarea a venit din fonduri proprii, de la investitori privați, de la comunitatea europeană și investitori instituționali. Centrul va avea o suprafață de peste 18.000 m2 și facilități de tratament de peste 42.000 m2.

Grupul Concorde și compania Healthcare of Today sunt decise să implementeze în România cea mai bună biotehnologie de care dispune comunitatea medicală în acest moment."

Sa speram ca se va realiza si nu va fi doar un alt proiect esuat...!

miercuri, 20 octombrie 2010

Boc reduce ajutoarele pentru persoanele cu handicap

Pe acelasi principiu criminal, misel, jalnic si pueril...sa taiem de la saraci, batrani, copii si bolnavi dau citire urmatoarelor...

"Executivul condus de Emil Boc pregateste o ordonanta de urgenta, prin care va taia din banii cuveniti persoanelor cu handicap. Asfel, potrivit documentului obtinut de jurnalistii de la "Jurnalul National",Guvernul va taia indemnizatiile primite de persoanele cu handicap si le înlocuieste cu sume derizorii fixe. In cazul persoanei cu handicap care nu realizeaza venituri, va primi o indemnizatie lunara de 340 de lei pentru handicap grav, 250 de lei pentru handicap accentuat si 35 de lei pentru handicap mediu; în cazul persoanelor cu handicap care realizeaza venituri, indemnizatiile se acorda astfel: 205 lei pentru handicap grav, 160 de lei pentru handicap accentuat si 20 de lei pentru handicap mediu.

Se vor taia de la 1 ianuarie 2011 si indemnizatiile acordate persoa nelor care îngrijesc handicapati, care sunt în prezent de 400 de lei lunar. OUG "pentru adoptarea unor masuri în domeniul social, precum si pentru modificarea unor acte normative" prevede abrogarea unor texte de lege care acordau ajutoare sociale pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic în regimul comunist. Astfel,se elimina scutirea de la plata abonamentului telefonic si de la plata abonamentului radio-tv pentru veteranii de razboi, iar persecutatii politic pierd, pe lânga asta, si dreptul la gratuitate pe transportul în comun, dar si la CFR."

Sa traiasca!

duminică, 17 octombrie 2010

Secte alias mafia ?!

De curand prin prisma afacerii pe care o pastoresc am experimentat cateva trairi si experiente care ma indreptatesc sa intreb retoric sau mai putin retoric daca e exagerat sa presupunem sau speculam ca unele secte din Romania (in speta penticostale), pentru ca de aici vine experienta mea, se apropie mai mult de clanurile si organizatiile mafiote decat de dogma, bunatatea si smerenia religioasa.
Am fost crescut de o bunica (d-zeu sa o odihneasca) de credinta si cult penticostal, unul din cei mai blajini si credinciosi oameni pe care i-am cunoscut, un om ai carei genunchi erau batuciti de rugaciuni si al carei suflet topea si cea mai neagra urma de rautate, am fost crescut in acest sens, sa cred in valori de comportament, sa fiu vertical si demn, corect si muncitor si sa nu ma abat sub nici o forma de la acestea.
Poate e o coincidenta, poate e un facut dar lantul de evenimente la care am fost martor implicat si la care coechipieri de evenimente s-au dovedit a fi membrii ai sectei penticostale si in cea mai mare parte pastori de biserici penticostale aradene, membrii marcanti in comunitatile lor, formatori de opinie si conducatori de "turme", turme pe care le deplang si le compatimesc, pentru ca pe principiul cum e pastorul asa si turma nimic bun nu poate veni de la aceste comunitati.
Nu ai cum sa predici si sa dai pilde din biblie, sa iti calauzesti ascultacii sub indrumarul celor zece porunci dar tu sa faci abstractie totala de ele, ba mai mult de atat, sa iti faci un obicei frecvent in a le incalca, sa nu ai pic de respect fata de semenii ce nu fac parte din comunitatea pe care o reprezinti sau frecventezi, sa minti, sa inseli, sa furi, sa jignesti, sa dispretuiesti, sa nu cunosti ce inseamna compasiune sau intelegere, toate acestea ma duc cu gandul ca bunica mea era ori o fosila de credinta si comportament, sau frecventa comunitate neconforma cu credintele ei.
In partea a doua a acestui expozeu voi aduce exemplificarile intamplarilor ce m-au adus la astfel de cugetari si concluzii radical acuzative...
Va urma!

joi, 14 octombrie 2010

Pacient tratat cu celule embrionare umane în Statele Unite

Medicii americani au tratat în premieră medicală internaţională un pacient cu ajutorul celulelor stem recoltate de pe embrioni umani, în cadrul unui test clinic realizat cu permisiunea autorităţilor, a anunţat luni compania de biotehnologie Geron Corporation, transmite AFP."Startul testului clinic GRNOPC1 reprezintă o etapă importantă pentru terapiile umane bazate pe celule stem embrionare" subliniază într-un comunicat Dr Thomas Okarma, din cadrul Geron Co.

Principalul obiectiv al acestui test clinic aflat în prima fază este de a evalua siguranţa tratamentului şi toleranţa organismului faţă de aceste celule derivate din celule stem embrionare denumite GRNOPC1, la persoanele paralizate în urma unor accidente asupra coloanei vertebrale. Pacienţii participanţi la acest test au suferit accidente la coloană în urmă cu scurt timp şi primesc tratamentul cu GRNOPC1 timp de 14 zile.

Potrivit Agerpres, primul dintre pacienţi a fost selecţionat din centrul de reabilitare Shepherd, din Atlanta (Georgia, sud-est). Pacienţii paralizaţi care participă la test sunt injectaţi cu celule stem embrionare umane (GRNOPC1) în speranţa că acestea vor putea regenera celulele nervoase distruse după accident, şi, potenţial, să-i permită persoanei paralizate să-şi recapete măcar parţial simţurile pierdute şi capacitatea de a se mişca.

duminică, 10 octombrie 2010

Din nou pe blog!

Nu credeam vreodata ca voi ajunge sa afirm ca nu voi avea sau nu imi voi putea gasi timp pentru o activitate anume in detrimentul alteia, dar pe principiul "niciodata sa nu spui niciodata" iata-ma ajuns si in aceasta postura.
Asadar ma reintorc la scris si la cei care inca mai ratacesc intamplator sau premeditat pe acest blog si ma reintorc nu pentru a comunica ceva specific anume, ci pentru a marca un act de prezenta, pentru a sterge praful celor 6 luni de inactivitate.
A fost o vara plina, prolifica si surprinzator de spumoasa, dar totodata obositoare, incalcita si naucitoare, cu suisuri si coborasuri, cu satisfactii dar si deceptii, unde munca la firma a carei baze la puneam in primavara acestui an s-a impletit cu evadarile de weekend, cu itinerarii superbe de vacanta, incursiuni scurte dar intense, intre drumul abrupt si serpuit al Transfagarasanului si intinsul batut de vanturi si soare al Marii Negre.
Din pacate toamna pentru mine mai ales de la trecerea in nefiinta a bunicii, reprezinta melancolie si tristete exteriorizata, putina letargie si retragere in cotloane caldute si primitoare in asteptarea infrigurata a iernii, pentru ca primavara e mult prea indepartata incat sa indraznesc a ma gandi la ea.
Din fericire sanatatea inca imi permite sa muncesc, si sa muncesc mult, pentru ca ambitiile, orgoliul si dorinta de continua miscare ma imping mai departe spre ceva bun, spre satisfactii si independenta, spre multumire de sine si respect.
Si din nou din pacate activitatea la firma, proiectele in care sunt angrenat au adus recuperarea fizica pe ultimul loc si ma gandesc cu groaza ca fiecare an pierdut ramane un an pierdut, dar asta e, ma consolez si ma mint cu ideea ca nu le pot face pe toate ci doar sa incerc sa imi stabilesc prioritati si obiective pe care sa le demarez respectiv finalizez, sper doar sa am puterea, determinarea si rabdarea sa fac asta! Asa sa imi ajute D-zeu!